Злато и сребро грабнаха учениците на Младен Койнаров

Злато и сребро грабнаха учениците на Младен Койнаров

Децата от Школата по народно пеене с ръководител Младен Койнаров при НЧ „Кирил Маджаров-1866” обраха наградите на 9-ти Международен фолклорен фестивал „Песни и танци без граници” в гр. Свиленград, съобщиха от читалището.

На 6, 7 и 8 юни над 1300 изпълнители от всички краища на България и гости от Албания, Гърция и Турция се представиха в конкурса. В трите конкурсни дни на сцената на НЧ „Просвета 1870” се изявиха танцови състави, ансамбли, групи за народни песни, народни хорове, колективи за традиционен и обработен фолклор и индивидуални изпълнители. Оценяваше ги жури с председател проф. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

Петте деца се състезаваха в категорията индивидуален изпълнител – народно пеене. Всяко от децата предизвика бурни овации в залата със своето изпълнение. Журито също бе впечатлено от таланта на младите изпълнители и заслужено присъди Първо място и златен медал на 13-годишната Цветелина Шидерова и Второ място и сребърен медал за 7-годишната Мария Василева.

На младите дарования бяха връчени Диплом и Грамота за изключителен принос в съхранението и популяризирането на българския фолклор и традиции от Кмета на Община Свиленград инж. Георги Манолов. По традиция Школата по народно пеене винаги се връща с награди от фестивалите и конкурсите, на които се явява.

Вирни се горе