Започва поредицата от олимпиади за ученици от област Смолян

Започва поредицата от олимпиади за ученици от област Смолян

С областен кръг на олимпиадата по немски език на 1 февруари стартира поредицата от традиционни състезания, в които учениците показват и проверяват знанията си по различните предмети в учебната програма. Преминалите успешно общинските кръгове, които вече се проведоха по училища, се включват в областното ниво. Така на 1 февруари в областния кръг на олимпиадата по немски език се очаква да участват 28 ученици от цялата Смолянска област. Олимпиадата започва в 9.00 часа, а домакин е ГПЧЕ „Иван Вазов” – Смолян.

На 3 февруари областните състезания по знания продължават с олимпиада по английски език. За нея са се класирали 88 ученици от областта. Олимпиадата ще се проведе от 9.00 часа в ГПЧЕ „Иван Вазов” – Смолян. В същото училище и отново от 9.00 часа на 3 февруари започва и областният кръг на олимпиадата по философия. За него са се класирали 8 ученици от Смолянска област. В този ден – 3 февруари, от 14.00 часа започва и областният кръг на олимпиадата по астрономия. Домакин на това състезание е СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Смолян. В проведените общински кръгове на олимпиадата по астрономия участие са взели общо 89 ученици, от тях 20 са се класирали за областния кръг, като най-многобройни са участниците във възрастовата група 5-6 клас. Цели 5 олимпиади са планирани за 4 февруари. От 9.00 часа в ОУ „Иван Вазов” – Смолян започва областният кръг на олимпиадата по български език и литература. В нея се очаква да вземат участие 91 ученици от Смолян и областта.

Също от 9.00 часа в СОУ „Отец Паисий” – Смолян стартира областният кръг на олимпиадата по математическа лингвистика, за която са се класирали 5 ученици. 9.00 е началният час и за олимпиадата по химия, в която ще участват рекорден брой ученици – 145. Домакин на областния кръг е отново СОУ „Отец Паисий” – Смолян. В същото училище, но от 14.00 часа, ще се проведе и олимпиадата по физика. Тя е предизвикала интереса на общо 286 ученици от областта, които са участвали в общинските кръгове. От тях 58 са класирани за областния кръг. Също от 14.00 часа на 4 февруари започва и олимпиадата по история и цивилизация. За нея са се класирали 83-а ученици, които се очаква да се явят на областния кръг. Той ще се проведе в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Смолян.

Вирни се горе