Започна Шестият национален фолклорен фестивал „В планината на Орфей“

Започна Шестият национален фолклорен фестивал „В планината на Орфей“

Под мотото „В планината на Орфей“ днес на Новия център в Смолян започна Шестият национален фолклорен фестивал за хора със специфични възможности. Организатори са Фондация „ЦУРОН“ (Център за устойчиво развитие, образование и напредък на уязвимите групи) в Неделино и Регионалната организация на Съюза на инвалидите в Смолян. Преди две години на същото място се проведе Петият фестивал.

Фестивалът се провежда днес и утре и има състезателен характер, участниците ще бъдат оценени от професионално жури. Ще има допълнителна класация за изпълнение на една родопска песен за тези, които желаят. Заедно с провеждането на фестивала ще се организира изложение-базар във фоайето на Театъра на различни изделия и сувенири, създадени от хора с увреждания. Очакват се изпълнители и гости от цялата страна, Македония и др. съседни държави.

Фестивалът е една от възможностите да се подкрепят талантливите хора с увреждания, да обменят помежду си опит и увереност, че могат да са полезни в обществото и пълноценно да се изявяват.

Вирни се горе