"Забранено за възрастни" за седма поредна година в Смолян

 "Забранено за възрастни" за седма поредна година в Смолян

7-ми Международен театрален фестивал за детска и младежка публика „Забранено за възрастни“

Поредното седмо издание на Международния театрален фестивал „Забранено за възрастни“ ще се проведе в Смолян и още 16 населени места в едноименната област от 1 до 5 октомври 2018 г – Чепеларе, Борино, Доспат, Неделино, Рудозем, Девин, Златоград, Смилян, Търън, Момчиловци, Широка Лъка, Баните, Мадан, Средногорци, Старцево и др. В него ще вземат участие професионални куклени, танцови и улични трупи от България, Швеция и Израел. Те ще изнесат над 40 представления на около 30 различни сцени. Ще бъде представен и нов български игрален филм за деца.

Откриването е на 1 октомври от 18 ч с концерт-спектакъл на детските театрални школи от Смолян на Голяма сцена в театъра, а от 17 ч на открито пред Театъра ще се проведе мащабен флашмоб с участието на детски и младежки танцови групи, деца от детските градини и училищата, както и от случайни граждани.

Фестивалът се организира от Фондация “За Родопите” в съорганизаторство с Община Смолян и със съдействието на Фондация “Америка за България”, Министерство на културата, Програма “Изкуство в движение” на Фондация “Арт Офис”, Европейска столица на културата Пловдив 2019, Израелско посолство в София, Областна администрация Смолян, общини, кметства и читалища от Област Смолян и др. Събитието се провежда в подкрепа на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019, а програмата извън областния град е под патронажа на Областния управител на Област Смолян и е изготвена съвместно с Регионално управление на образованието Смолян.

Вирни се горе