ЗА ПЪРВИ ПЪТ В СМОЛЯН: Игри на родолюбието в музея!

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В СМОЛЯН: Игри на родолюбието в музея!

Знаете ли най-значимите личности и събития от българската история, ония, дето и на сън да те бутнат, можеш и трябва да познаеш? А обичате ли спорта, състезанията, победите? Особено колективните, отборните? Ако отговаряте положително на тези въпроси, Игрите на родолюбието в смолянския музей са за Вас!

Какво представляват Игрите на родолюбието:

Два отбора – КОМИТИ И ЧЕТНИЦИ – съставени от по 6-има играчи, се състезават в три игри: ГЕРОИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, ВЕЛИКИТЕ ИСТОРИЧЕСКИ СЪБИТИЯ И МУЗЕЙНИТЕ БОГАТСТВА. В първите две игри целта е да се разпознаят най-значимите български исторически личности по техни портрети и кратко описание и да се определят годините на случване на великите за страната ни исторически събития, а в третата игра целта е да бъдат подредени пъзели с изображения на най-популярните музейни ценности. Отборите се състезават за време. Победител е тимът, който най-бързо и правилно е свързал имената с портретите, събитията с годините, подредил е пъзелите.

Участниците в Музейни игри на родолюбието могат да бъдат отбори на ученици от 4 до 12 клас. По-малките ученици и деца могат да се състезават заедно със своите родители. Не се съмняваме, че за децата няма по-голяма радост от тази да играят заедно с мама и татко. Тогава отборите ще се сформират от по 6 семейства.

Всички желаещи да участват в прощъпулника на Игри на родолюбието: училища, отделни класове, свободно сформирани отбори, семейства могат да се запишат на електронен адрес: muzei-obrazovanie@abv.bg, на телефони 0301/62727, 0879111913, 0879111915, както и при екскурзоводите на музея. Ако отборите не са сформирани предварително, ще се определят според заявките.

Първото издание на Музейни игри на родолюбието ще се състои през месец октомври 2021 г., като точните дати ще бъдат оповестени допълнително. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Вирни се горе