Юбилеен концерт на ТФ "Зареница“

Юбилеен концерт на ТФ "Зареница“

На 28 април в НЧ „Христо Ботев-1871“ в Смолян бе празник! ТФ „Зареница“ празнува своя 25-ти рожден ден. В чест на празника бе открита паметна плоча на формацията на входа на читалището. По традиция празникът продължи с концертна програма.

Близо два часа препълнената зала на читалището, всички желаещи да присъстват – бивши танцьори, приятели, родители, познати, ценители, се насладиха на танцовото изкуство. ТФ „Зареница“ отпразнува грандиозно своя юбилей като, разбира се, бе поканила своите приятели – „101 каба гайди“, Трио „Шемет“, певицата Радостина Стамболийска, гайдарката Красимира Чуртова, танцьорите от “Flava House” – София, хърватската група „Wild bunch”, ВГ „Ро-войс“. През всички тези години те са били близо до „Зареница“ като танцът и музиката са били свързващото звено помежду им. В последствие приятелството остава дългогодишно!

Концертът бе изпълнен с много енергия, цветове, музика, фолклор, песни, гайди, танц! Една палитра на изкуствата! Съчетанието им бе удивително, запомнящо се и оставащо в съзнанието на всички участници – артисти и публика! Толкова труд, старание и настроение струеше от тях! Заслугата за това концертно изкушение е на главния хореограф на ТФ „Зареница“ Марияна Йосифова. С помощта на ръководството на читалището в лицето на Иван Иванов и неизменната подкрепа на репетитора Теодора Георгиева, концертът се превърна в гала концерт! Стотици хора споделиха празника и уважиха г-жа Йосифова. Десетки букети от цветя, подаръци и сълзи на щастие се изляха на сцената и в залата!

Нека пожелаем още дълги години тези страхотни млади артисти и хореографи да радват сценичния подиум и зрителя!

Автор: Кристина Владимирова

Вирни се горе