Училище за брейк танци стартира в Смолян

Училище за брейк танци стартира в Смолян

В сградата на ДНА в Смолян стартира училище за брейк танци. Любителите на уличните танци ще могат да получат практически уроци по акробатичния брейк от едни от най-добрите професионалисти. Целта е да се популяризира този стил и да провокира интереса сред млади хора от града ни да танцуват,защото езикът на танцовото изкуство е разбиран от всеки, независимо в коя точка на света живее.

„Да запознаем младите с Хип Хоп културата и в частност – брейк танците. Възпитаваме дисциплина, постоянство и работа в екип. Развиваме комуникативни умения, креативност и изразяване на индивида. Наблягаме върху детайли,стратегическо мислене и увереност“, казва Мартин Кехайов.

Класовете ще включват основни моменти от брейк танците и всеки, който има желание да танцува е добре дошъл, казват организаторите от Break Dance School.

Припомняме, че Брейк денс е името на танца Breakin’ получил известност в Бронкс сред младите пуерториканци и афроамериканци в края на 60-те и началото на 70-те години на двадесети век. Танцът се изпълнява на фънк или хип-хоп музика. Брейк танцът е изключително атрактивен и изисква добра физическа подготовка. Добрите брейкари са истински таланти, съчетавайки разнородни умения в себе си.

Вирни се горе