Урок по родолюбие се проведе в регионална библиотека

Урок по родолюбие се проведе в регионална библиотека

В два поредни дни – на 25 и 26 септември в Регионална библиотека “Николай Вранчев” се проведе урок по родолюбие. На гости в Читалнята на библиотеката бяха ученици от ПГТТ – “Христо Ботев” – Смолян, с класен ръководител Елка Грибачева, и ученици от ПГИ “Карл Маркс” – гр. Смолян с ръководител Валя Велкова.

Поводът за това беше свързан с отбелязване на две важни дати за българската история – Съединението на България и Деня на Независимостта. Учениците се запознаха с основни моменти от тези исторически събития чрез презентация, подготвена от библиотечния специалист Здравка Сабрутева и имаха възможност да разгледат изложба посветена на тази тема.

Презентацията предизвика голям интерес, а учениците от ПГИ “Карл Маркс” Станимир Валентинов и Елеонора Згурова направиха изненада на библиотекарите като изпълниха родопската песен “Стига ми се момне ле навдигай”.

"Г-жа Велкова проведе игра с учениците с цел да осъзнаят ролята на Съединението и Независимостта на България и да се почувстват горди от това, че са българи.

Вирни се горе