Ученици от Шесто ОУ в Смолян с първо място за театър на английски език

 Ученици от Шесто ОУ в Смолян с първо място за театър на английски език

Ученици от Шесто ОУ „Иван Вазов“ станаха първенци на областно ниво на националния фестивал на авторска драматургия и театър на английски език за учебната 2014-2015 година в Смолянско и се върна с куп призове от националния фестивал. Той се проведе по проект на МОН с партньорската подкрепа на Британски съвет в България.

Областния кръг се организира от РИО – Смолян. Участниците трябваше да разработят свой драматургичен материал – изцяло авторски или по мотиви от класически или съвременни произведения. Учениците от V, VI и VII клас под ръководството на Мария Петрова Барганова (старши учител по английски език), представиха авторската разработка „Ако обичаш едно цвете“ по мотиви от „Малкият принц“ на Антоан дьо Сент Екзюпери.

Първо място и възможността да представят Смолянска област на национално ниво, учениците завоюваха с оригинален сценарий, цялостно представяне и най-добре предадено значимо послание. Успеха си учениците от ОУ „Иван Вазов“ повториха и на Националния кръг на Фестивала на авторската драматургия и театър на английски език в град Сандански на 25-26 април 2015 година.

Малките актьори приковаха вниманието на публиката и журито с увлекателната история за това, че любовта е отговорност, а ние – хората, сме не само проблем за замърсената ни планета, но и неговото решение.

Освен аплодисментите, актьорската група от нашето училище получи и четири първи награди в 1-ва възрастова група:

Най – добра адаптация на чуждестранно произведение

Най – оригинална сценография

Най – добре пресъздадено послание и атмосфера

Най – добра драматична роля на Явор Цанков

Освен във Вазовата седмица, малките актьори изиграха театралния етюд и като поздрав за четвъртокласниците послучай успешното приключване на учебната година.

Вирни се горе