Ученици от Рудозем спечелиха първа награда в Национален ученически конкурс

Ученици от Рудозем спечелиха първа награда в Национален ученически конкурс

Ученици от СОУ „Св.Св.Кирил и Методий” – гр.Рудозем спечелиха първа награда в Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн 5”.

Отличието за учениците от Рудозем е във възрастова група 9-12 клас.

Провеждането на Националния ученически конкурс е по инициатива на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Министерството на културата. Целта на този проект, който се провежда пета поредна година е да остави у децата трайно убеждение, че тютюнопушенето е вредно за всеки човек.

В категорията 9-12 клас се състезаваха 16 проекта, от които проектът на екипа от гр.Рудозем спечели първо място. Проектът на СОУ „Св.Св.Кирил и Методий” е под надслов „ Животът не е игра”. Ръководители са Елеонора Желева и Диян Бендеров, сценарист Елица Иванова, режисьор Елица Иванова и Десислава Асенова и участници Симона Кирилова, Мирослав Ботев,Ива Мустанска, Медина Младенова, Денис Исуфски, Ведиха Кабакова, Юлвет Мустанов,Селви Манафов, Ерик Чакъров, Вероника Башева, Елица Кехайова.

Ученици от СОУ „Св.Св.Кирил и Методий” – гр.Рудозем бяха наградени в гр.София от Министъра на здравеопазването с книги, ключодържатели, топки, филм за Великите българи и видеокамера.

Вирни се горе