Ученици на ПМГ "Васил Левски" отново с медали от турнир по математика

Ученици на ПМГ "Васил Левски" отново с медали от турнир по математика

Областен турнир по математика се проведе на 29 ноември 2014г. в град Кърджали. Състезанието бе индивидуално за всички ученици от трети до дванадесети клас. Конкурсните теми за всеки клас включваха тест с шест въпроса с избираем отговор и една задача, съобщиха от учебното заведение.

Учениците от ПМГ традиционно взеха участие в турнира и отново се представиха блестящо. Тази година групата беше от 49 участници, които показаха отлични знания и умения, и успяха да вземат много медали, а зрелостниците вече имат студентски места в няколко университета в страната. Медалисти са: Владимир Палаузов от X клас с бронзов медал, Жасмина Пържанова от IX и Юнер Бекир от XI клас със сребърни медали, а Добромира Семова от VIII клас се окичи със златен медал. Учениците от XII клас Ивайло Хубенов, Стилян Камберов, Яна Стоянова, Кина Чуртова, Тодор Чакъров, Дейвид Дурев, Радослав Гайдаров, Васил Бояджиев и Румен Чолаков получават място в ПУ "Паисий Хилендарски"-гр.Пловдив, в Техническия университет,гр.Габрово, както и в Икономическия университет, гр. Варна. Имат право на избор. Успех!

За първа година и ученици от XI клас са бъдещи студенти ако желаят в Икономическия университет,гр. Варна за кандидат-студентска кампания 2015-2016г. Това са: Юнер Бекир, Анастас Колев и Милена Ръженикова.

Тези успехи са гордост за гимназията, заслужена радост и удовлетворение за учителите по математика Соня Проданова, Ирен Стайкова и Павлина Мелемова.

Вирни се горе