Ученичка от Доспат финалист в конкурса "1000 стипендии"

 Ученичка от Доспат финалист в конкурса "1000 стипендии"

Ученичката Антонина Сергеева Ускова от 11а клас на СОУ ”Димитър Благоев”-гр. Доспат спечели основна стипендия от конкурса „1000 стипендии“ по Биология и здравно образование, това съобщи директорът на училището Емил Хавальов. Есето е на тема: Химия + Биология ⇔ човек + природа за учебната 2014/15 г.

ОСНОВНАТА СТИПЕНДИЯ се състои от :

500 лева за цялата учебна година

200 лева под формата на кредит за книги

писмени консултации с видни български учени и специалист

достъп до виртуалното пространство на „1000 стипендии” – „Общество 1000с“.

Проект „1000 стипендии“ е национален конкурс за ученици от 6-и до 12-и клас. В него може да се включи всеки ученик в тази възрастова група, като за това е необходимо под формата на есе да представи знанията и разсъжденията си по предмета, в който се чувства най-уверен.

МИСИЯТА на проекта е да създаде условия за социална мобилност и „прескачане” на социални граници, което най-ефективно може да стане чрез образованието. За своята водеща ценност ”1000 стипендии” издига книгата и четенето и е твърдо срещу плагиатството.

ПОСРЕДСТВОМ КОНКУРС “1000 СТИПЕНДИИ” Фондация „Комунитас“ осигурява годишна стипендия, която се състои от финансова част, достъп до професионални консултации и кредит за книги.

КОНКУРС “1000 СТИПЕНДИИ” СЕ ПРОВЕЖДА В ДВА ЕТАПА. Първият кръг представлява разглеждане и преценка на кандидатурите, като в края на м. юли се обявява първо класиране. С кандидатите, достигнали до втори кръг, през септември и октомври на текущата година се провеждат индивидуални интервюта. Финалното класиране за следващата учебна година се обявява на 1 ноември.

ЧЕСТИТО, АНТОНИНА!

Вирни се горе