Творци от читалище "Хр.Ботев" изнесоха празничен концерт в село Арда

Творци от читалище "Хр.Ботев" изнесоха празничен концерт в село Арда

На 23.05.2013 година от 19.00 часа фолклорните състави -Народен хор „Маестро Атанас Капитанов“, октет„Никола Кенов“, с ръководител Златина Узунова, танцов състав с ръководител Спас Стойнев, ансамбъл „Чан“ с ръководител Никола Величков, гайдарски състав с ръководител Костадин Илчев от НЧ „Христо Ботев-1871” гр.Смолян, изнесоха празничен концерт в село Арда по случай 24 май „Ден на славянската писменост и култура“,съобщи Златина Узунова.

Прекрасният концерт, бе празник на духа, проява на темперамент, изкуство и талант, на непресъхващото му желание да се весели и тържествува.

С подобаващо настроение и майсторство- певците, танцьорите и гайдарите успяха да накарат публиката да бъде част от общото веселие. Да превърнат вечерта в емоционално преживяване и приятен спомен. За кои ли път се убеждавам, че безпощадния ход на глобализационната машина не може да унищожи нашия фолклор.Той е здравата връзка изконните корени на българина. Всички опити за приравняване към общата световната култура се оказва безпомощни пред силата на българския дух и традиция.

Вирни се горе