Третокласници от Девин посрещнаха пролетта с празник

Третокласници от Девин посрещнаха пролетта с празник

Днес децата от 3-ти „а” клас при СОУ „Христо Ботев”, гр. Девин заедно с родителите отбелязаха идването на пролетта.

По идея на Мариана Юрукова, класен ръководител е започната групова социална работа с Центъра за обществена подкрепа „Слънчо” на тема „Мамо, тате, аз съм тук!”, която включва три етапа.

Целта на груповата работа е да се напомни на родителите, че независимо от ежедневната динамика, децата ги има и е необходимо да ги забелязваме, като им отделяме време, за да виждаме и разбираме какво става с тях и да се намесим в момент, в който те имат нужда от нас.

Първият етап от работата включваше беседа и изработване на поздравителна пролетна картичка с децата. С тях беше разговаряно относно взаимоотношенията им с родителите, с цел те да разберат, че родителите са най-добрите приятели, с които могат да споделят и да им се доверят за всичко, което ги вълнува и се случва с тях.

Всяко дете направи картичка с пролетни мотиви, с която отправи поздравления към своето семейство. Пролетното тържество е вторият етап от груповата работа, в който се включиха и родителите на децата. Гости на тържеството бяха г-н Цветалин Пенков- кмет на Община Девин, г-жа Красимира Георгиева, директор на СОУ „Христо Ботев”, гр. Девин и г-жа Диляна Борисова-директор на Дирекция Социално подпомагане, гр. Девин. Децата, костюмирани като горски животни, посрещащи пролетта, изнесоха програма, инициирана от самите тях и създадоха пролетно настроение.

Поздрави и подаръци от гостите зарадваха децата, а тортата-„Честита пролет”, поднесена с фойерверки предизвика още по-голяма радост.

Наташа Василева, директор на ЦОП „Слънчо” направи обръщение към родителите като им напомни за целта на груповата работа, като подчерта, че ежедневните грижи биха почакали, те ще бъдат свършени и утре и в другия ден, но пропуснатият момент от споделеното от детето, няма да се върне.

Освен тортата децата получиха и почерпка, осигурена от екипа на ЦОП „Слънчо”, гр. Девин. Веселото настроение у децата и гостите се поддържаше от детска музика, на фона на която всички се забавляваха и танцуваха.

Груповата работа ще бъде завършена с трети етап, в който ще бъдат включени в съвместна дейност децата с родителите им.

Вирни се горе