Традиционният Коледен концерт на НУФИ "Широка лъка" събра много гости и почитатели на фолклора

Традиционният Коледен концерт на НУФИ "Широка лъка" събра много гости и почитатели на фолклора

Един невероятен спектакъл – музика, багри, танци и песни – това е България!

Снощи в залата на Национално училище за фолклорни изкуства“Широка лъка“ се проведе традиционният Коледен концерт. Залата отново се оказа малка за всички зрители, дошли да се насладят на прекрасните изпълнения на младите талантливи деца на България.

Официални гости на тържеството бяха: Цвета Караянчева – Председател на Народното събрание, Д-р Даниела Дариткова – Председател на здравната комисия в Народното събрание и Народен представител от гр.Смолян, Николай Мелемов – Кмет на Община Смолян, Недялко Славов – Областен управител на Смолян, Адриян Петров – Зам.областен управител на Смолян , Мария Семерджиева – Началник на РУО- Смолян и много други гости, представители на различни институции, дарители на училището, родители.

Преди концерта някои от официалните гости приветстваха присъстващите с кратки обръщения. Цвета Караянчева сподели,че за първи път посещава с. Широка лъка и е очарована от това, което е видяла.Тя се обърна с много мили пожелания и думи към учениците и техните учители. „Няма нищо по-хубаво от това да пазим фолклора в сърцата си. Това е изблик на емоцията, която има всеки един от нас .Нека да пазим традициите“ – каза още тя.

Кметът на Смолян благодари, че отново е гост на този концерт.Той сподели, че се гордее с тези таланти и че Община Смолян винаги ще подкрепя училището и ще продължава да помага.

Народният представител Даниела Дариткова отправи призив към учениците да съхраняват традициите, защото така ще намерим достойно място в Европа. „Щастлива съм, че тази вечер Широка лъка ни посрещна в бяла премяна,така пейзажът помага още повече да се заредим и да ни обладае Коледният дух“ – каза тя.

Областният управител Недялко Славов сподели, че Коледният концерт в НУФИ“Широка лъка“ се е превърнало в едно важно ежегодно събитие за областта, но днес , чрез присъствието на Цвета Караянчева, намира и национален отзвук. „Този концерт материализира усилията на децата и техните учители през годината .Очакваме отново с днешния концерт да ни заредите с положителни коледни емоции“- завърши обръщението си Областният управител.

Директорът на училището г-жа Тенова каза, че каквото и да се каже, думите ще са малко, за да изразят богатството на музикалния ни фолклор. Покани зрителите да се насладят на празничния концерт и посочвайки талантите на сцената , обобщи, че всъщност това, което предстои зрителите да видят – това е България!

Коледният концерт се превърна в един спектакъл от музика, багри, песни и танци.Настроението беше коледно и празнично. В края на тържеството по Решение на Художествения съвет на училището бяха наградени ученици за активната им концертна дейност. Наградите бяха парични, предоставени от спонсори и развълнуваха децата , за които това беше изненада.

Вирни се горе