ТФ „Зареница“ участва в в 13- ти етнофестивал „Децата на Балканите- с духовност в Европа“

ТФ „Зареница“ участва в в 13- ти етнофестивал  „Децата на Балканите- с духовност в Европа“

На 31.05 01.06.2013 г.В Хасковски минерални бани се проведе 13- тия етнофестивал „ Децата на Балканите- с духовност в Европа под патронажа на Министъра на труда и социалната политика. В него участваха над 5000 деца и младежи от България, Македания, Турция , Сърбия, Босна, Херцеговина, Молдова и Русия ,съобщи Марияна Йосифова-Ръководител на ТФ „Зареница“ и ТФ „Най“ към НЧ „Христо Ботев-1871г.“ Смолян.

Нашият град беше представен от ТФ „Зареница“ при Народно читалище „Христо Ботев -1871“ и ЦДГ „Слънце“.Медейни партньори на събитието са БНТ и БНР, които в следващия месец ще излъчат части от празника в Хасковските минерални бани.(

ТФ „Зареница“ се представи с „Мъри момице“ и „Не бързай слънчо“ и за изпълнението си наситено с емоционалност и артистична танцова присъственост беше удостоена от компетентното жури, под председателството на доцент Красимир Петров/дългогодишен преподавател в хореографското училище и настоящ такъв в Нов български университет/, с първо място :купа за съвременни танци плакет на сдружението ,благотворителен фонд -проф. Д-р Желязко Христов д.м. и грамота за І -во място подписана от председателя на КНСБ София- господин Пламен Дамянов и цялото жури в състав доц.Красимир Петров, Асен Павлов хореографи, Иван Кумичин и Мария Георгиева-музиковеди.

ТФ „Зареница“ за пореден път представи достойно Народно читалище „Христо Ботев -1871“ и най-вече град Смолян със своята самобитност, качествено изпълнение и присъствие на този голям национален форум.

Вирни се горе