Талантливо дете от Смолян спечели второ място в конкурс за "Рисунка" на Cartoon Network

 Талантливо дете от Смолян спечели второ място в конкурс за "Рисунка" на Cartoon Network

Александър Карталов от Смолян спечели второ място в категорията “Рисунка” на творческото състезание – Студио “Въображение” на Cartoon Network

Cartoon Network е един обичан от всички телевизионен канал фокусиран основно върху момчешката, но харесван и от момичешката аудитория, заради своите комедийни и приключенски предавания. Програмата и съдържанието третират теми, които са близки до децата – хумор, приятелство, въображение, екшън и приключения.

Александър Карталов е на осем години и учи в ОУ “Иван Вазов” Смолян. От малък се увлича по рисуването и моделирането. От 3-годишен моделира различни предмети и герои и прави рисувани книги с истории. Родителите на Алекс решават да изпратят рисунки за участие в конкурса.

Творческият конкурс на Cartoon Network, който се провежда за трети път, е за ученици между 6 и 14 годишна възраст и е под надслов „Рисувай и се забавлявай!“.

Рекорден брой ученици участвали в надпреварата. Състезанието, което се проведе между 17 април и 31 май на специална интернет страница, имаше за цел да запознае малките творци с процеса на анимиране, да ги вдъхнови да създадат свои оригинални творби и да развие креативния им потенциал, а международно жури отличи по трима победители във всяка от категориите.

Задачата на специалното международно жури в централата на любимия на децата телевизионен канал била трудна, защото трябвало да избират от 2 000 творби в трите категории на надпреварата – за рисунка на измислен герой, за сценарно табло и за кратък филм или анимация. На 12 юни семейството получава имейл, в който съобщават, че Александър Карталов печели второ място в категорията “Рисунка” на творческото състезание" – Cartoon Network Студио “Въображение”.

За най-атрактивна рисунка на анимационен герой, Алекс от Смолян печели второто място с “Лъвска змиорка” и получава награда – раница, суичър и шапка с логото на любимия канал.

Екипът на SmolyanNews.com поздравява талантливото момче и му пожелава да бъде здрав, успешен ученик и да трупа още много награди.

От старта си като пан-Европейски канал през 1993 г., до момента Cartoon Network е локализирал услугите си в Европа, Средния Изток и Африка, където „говори“ 18 езика и „влиза“ в повече от 131 милиона домове в над 70 държави.

Вирни се горе