Талантите при читалище "Хр.Ботев" Смолян" с куп награди от конкура „С ПЕСНИТЕ НА ГЕОРГИ ЧИЛИНГИРОВ”

Талантите при читалище "Хр.Ботев" Смолян" с куп награди от конкура „С ПЕСНИТЕ НА ГЕОРГИ ЧИЛИНГИРОВ”

Талантливите изпълнители на Женски народен хор”Атанас Капитанов”, Детска фолклорна формация „Орфееви звуци” и солисти Леда Абаджиева и Ванеса Мишурова при Народно читалище „Христо Ботев-1871” се представиха отлично на ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС „С ПЕСНИТЕ НА ГЕОРГИ ЧИЛИНГИРОВ” в с. Полковник Серафимово.

На 01-02.07.2017 г. се проведе ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС „С ПЕСНИТЕ НА ГЕОРГИ ЧИЛИНГИРОВ” в с. Полковник Серафимово в който участваха следните състави от Народно читалище „Христо Ботев-1871”:

Женски народен хор ”Атанас Капитанов”, Детска фолклорна формация „Орфееви звуци”, женска група „Родопис” и солисти Леда Абаджиева, Ванеса Мишурова, Виктория Хаджиева и Елиаху Шеестрид , с ръководители Златина Узунова и Веска Димитрова.

Фестивала се проведе на открито на площада на селото при не добри климатични условия – високи температури, но това условие не попречи съставите да се представят повече и от отлично. Талантите на читалище “Хр.Ботев” показаха едно изпълнителско майсторство близко до професионалното и то беше отчетено от журито, публиката и организаторите на фестивала.

Награди:

За солови изпълнения

Леда Абаджиева – златен медал

Ванеса Мишурова – златен медал

Елиаху Шеестрид – златен медал

Виктория Хаджиева – сребърен медал

За хорови изпълнения

Детска фолклорна формация „Орфееви звуци” – златен медал

Женски народен хор”Атанас Капитанов” – сребърен медал

Женска група „Родопис” – сребърен медал

Публиката остана очарована и с овации прие изпълненията. В заключителното слово се изказаха благодарности към Нас и Народно читалище „Христо Ботев -1871 ” – Смолян за участието ни, като при връчването на наградите внучката на Георги Чилингиров се изказа изключително ласкаво за изпълненията на Детска фолклорна формация „Орфееви звуци “ и солистите Леда Абаджиева, Ванеса Мишурова. Тя като музикален педагог специално отбеляза свършената работа от Златина Узунова, като ръководител на тази формация и постигнатия успех.

Вирни се горе