Студенти от Технически колеж – Смолян се представиха отлично на международна научна конференция

Студенти от Технически колеж – Смолян се представиха отлично на международна научна конференция

Студенти от Технически колеж – Смолян се представиха отлично на XXIV Mеждународна научна конференция „Електронна техника – ЕТ2015“ в Созопол

Ръководството на Технически колеж – Смолян към ПУ „Паисий Хилендарски” се гордее със своите възпитаници. Повод е участието им в XXIV Mеждународна научна конференция „Електронна техника – ЕТ2015“, която се проведе 15-17 септември в Созопол.

Основен организатор на мероприятието бе Факултетът по Електронна техника и технологии към ТУ – София. Международната научна конференция „Електронна техника – ЕТ2015“ бе в рамките на „Дни на науката” и 70 годишнината на Технически университет – София. Тематиката на конференцията обхващаше следните направления: биомедицинско инженерство; схеми и системи; изпитване, качество и надеждност; технологии в обучението; вградени системи; измервателни уреди и системи; микроелектроника; наноелектроника и технологии в електрониката; силова електроника; квантова, ядрена и оптоелектроника. Конференцията се проведе съвместно с Технологичния Университет – Делфт, Нидерландия. Тази година в научната сесия за първи път се включиха и второкурсничката Милена Бундева и третокурсниците Златин Хунев и Ивайло Узунов от специалност „Компютърни и комуникационни системи”. Заедно със своите преподаватели от Колежа те представиха доклади в областта на съвременните компютърни и комуникационни технологии. Разработките са свързани с работата на колектива по проект НИ15-КС-016 / 24.04.2015 по договор с фонд „Научни изследвания” към ПУ „Паисий Хилендарски”.

Нашите студенти се представиха много добре, заяви доц. д-р Слави Любомиров, ръководител на проекта. Те демонстрираха отлични познания в моделирането и симулирането на системи на компютърни и комуникационни устройства в модула Simulink на програмния продукт MatLab и програмната платформа Arduino. Също така показаха и добро владеене на английски език, тъй като това бе работният език на конференцията, добави доц. Любомиров. Гордеем се с нашите възпитаници, заяви директорът на Колежа доц. д-р Стоянова. С участието си в тази научна сесия те показаха, че обучението в Колежа е на добро ниво и дава поле за изява и реализация в областта на техническите науки. Жeлaeщитe дa yчaт в Koлeжa мoгaт дa ĸaндидaтcтвaт c oцeнĸaтa oт мaтypa пo Maтeмaтиĸa, Физиĸa или Бългapcĸи eзиĸ и литepaтypa или чpeз пoлaгaнe нa ĸaндидaтcтyдeнcтĸи изпит пo мaтeмaтиĸa нa 25 ceптeмвpи oт 14.00 чaca. За новата учебна 2015/2016 има свободни места в специалности „Компютърни и комуникационни системи”, „Телематика” и „Електроенергийна техника”, добави директорът на Колежа.

Велислава Райдовска

Вирни се горе