Строят концертна зала с 4000 бали слама на Перелик

 Строят концертна зала с 4000 бали слама на Перелик

Тя стане сцена на единствения по рода си еко джаз фестивал „Звукът на тишината”

Концертна зала на открито с 4 000 бали слама строят на връх Перелик в Родопите. Ограденото пространство пак ще стане сцена на единствения по рода си еко джаз фестивал „Звукът на тишината”, който се провежда на 2191 м. надморска височина всяка последна събота на юли.

По време на музикалното приключение на 26 юли т.г, сламата около импровизираната зала край „Къщата на мечките” ще спираха вятъра в подножието на върха, а после ще бъде разпиляна за наторяване на поляните и запълване на стари коловози. Музикалното събитие ще се проведе под почетния патронаж на посланика на Полша Лешек Хенсел и Италианския културен институт в София. Очакванията са хиляди меломани от всички краища на страната и света да се потопят в микс от величествена природа, огън, джаз и вино. Специални огнища и отблясъците на над 2 000 обезопасени свещи ще оформят артистичното пространство.

На сцената в нощта срещу неделя ще се изявяват виртуозът цигулар Веско Пантелеев – Ешкенази, победителката от “Х Фактор” – Жана Бергендорф, Paolo Di Sabatino Trio (Италия), Kuba Stankiewicz (Полша), Baraka Brass Band (Сърбия).За девета поредна година инициатор на екоконцерта е смолянският бизнесмен Кирил Асенов.

Сийка Суркова,в."Преса"

Вирни се горе