Стартира конкурс за художествена творба на тема “Нищо не плаши човека така, както допирът с непознатото”

Стартира конкурс за художествена творба на тема “Нищо не плаши човека така, както допирът с непознатото”

Стартира конкурс за художествена творба на тема “Нищо не плаши човека така, както допирът с непознатото”. Той е организиран от Професионална гимназия по икономика и управление “Елиас Канети” – Русе и Международно дружество “Елиас Канети” – Русе. Проявата е част от предстоящата кампания по повод честването на 110-годишнинита от рождението на Елиас Канети – Нобелов лауреат за литература, символ на европейската модерност и свободния дух. Областна администрация – Смолян подкрепя организаторите чрез популяризиране на инициативата.

В конкурса могат да участват ученици в две възрастови групи от V до VIII и от IX до XII клас. Формите, в които учениците могат да участват, са есе, разказ, стихотворение, импресия, рисунка . Всяко училище може да участва с до три творби от всеки жанр. Литературните творби трябва да бъдат с обем до 2 страници А4. Шрифт: Times New Roman, големина на шрифта: 12 пункта. Ограничения в техниката на рисуване няма. Свободен формат, но не по-голям от 50/70 см. По възможност творбите трябва да са паспартирани. Изпратените рисунки стават собственост на организаторите и няма да бъдат връщани. Те ще запазят правата за експониране, представяне и ползване на рисунките за всякакви цели по темата. Към тях трябва да е приложена информация за автора, име, презиме, фамилия, училище, клас. Срокът за представяне на творбите е до 15.04. 2015 г. на e–mail: pgiu-ruse@jusoft.net или на хартиен носител на адрес: гр. Русе – 7000, ул. „Борисова”22, ПГИУ „Елиас Канети” – Русе, Калина Пенева.

Наградите са грамоти за всички ученици, предметни награди за първите три места във всеки жанр. Отличените творби във всеки жанр ще бъдат представени на литературно четене и изложба в Австрийската библиотека в МД „Елиас Канети“ – Русе на 29.04.2015 година и публикувани. 

.

Вирни се горе