Спектакълът "Шекспирови ноти" ще бъде представен на смолянска сцена

  Спектакълът  "Шекспирови ноти" ще бъде представен на  смолянска сцена

Спектакълът “Шекспирови ноти” ще бъде представен на смолянска сцена на 28 септември /събота/ от 18.00 часа в театъра. Той е създаден и поставен за първи път през 2011г. от Оперната компания “Опера 3”. Постановката е в рамките на проект „По пътя на Балканите”, турне и мултикултурни артистични инициативи – септември- 2013.

Проектът се е родил от сътрудничеството между Лиляна Йорданова и Оперната компания “Опера 3” с ръководител и режисьор Жан Рот. В лиричния спектакъл “Шекспирови ноти” Жан Рот поставя с ирония и пародия части от известни опери от 19 век, под филиграма на шекспировия текст, “предпазвайки” идеята на съвремеността. Особеното внимание в етапа на постановката и начина на режисура подчертава важността на визуалното изкуство в този спектакъл. И точно на това място Лиляна Йорданова успява да се включи живописни декори, които ситуират формена актуалност. Спектакълът използва схема взета от Шекспировата атмосферата, особено от пиесата "Сън в лятна нощ " романтична комедия на Уилям Шекспир от 16 век.

Мозаечният аспект на пиесата е предаден от начина на постановката : части от известни, романтични опери и оперети с музикален аранжимент и изпълнение от акордеонисти, модулни декоративни пана, смесица на актьори и певци на фона на жизнена режисура.

Входът е свободен.

Вирни се горе