Спектакълът "Последният пастир" тръгва на турне из областта

Спектакълът "Последният пастир" тръгва на турне из областта

Новосъздаденият театър в гр. Смолян ще бъде действително РОДОПСКИ драматичен театър. Съвместно с общинското ръководство на община Златоград, премиерата на спектакъла „Последният пастир” /по пиесата на Николай Хайтов „Кучета”/ ще бъде в Златоград на 18-ти юли в 21.30 часа, на открито, съобщиха от театъра.

Втората премиера ще гледат жителите на с. Старцево на 19.07.2014 година в 21.30 часа на площада в селото.

Смолянчани пък ще имат възможност гледат спектакъла на 21 юли на Стария център – амфитеатъра до читалище „Христо Ботев”, в 21.30 часа. Жителите на областния град ще се насладят на актьорското майсторство на талантливия ни съгражданин Никола Пашов, когото ще видим в ролята на Бай Начо.

В останалите роли – на Бузата и Зоотехника ще се превъплатят двама млади актьори – новото попълнение на трупата на театъра – Пламен Славов и Делян Илиев, обясниха още от театъра.

Представлението ще се играе и следващите два дни – на 22-ви в квартал Устово – на площада пред читалище „Кирил Маджаров” в 21.30 часа и на 23-ри в квартал Райково на открито – пред читалище „ Орфееви гори”, в 21.30 часа.

Режисьор на постановката е Недялко Делчев.

С това се надяваме да направим съпричастни към духовната мисия на театъра повече родопчани, допълниха от РДТ “Николай Хайтов” – Смолян.

Вирни се горе