Спектакълът „Дванайсета нощ… или как желаем?“ на сцената на Родопския драматичен театър

Спектакълът „Дванайсета нощ… или как желаем?“  на сцената на Родопския драматичен театър

Спектакълът „Дванайсета нощ… или как желаем?“ на Родопския драматичен театър е селектиран за осмото издание на БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ – 2021 г.

Престижният фестивал е част от мрежата „Европейски Шекспирови Фестивали“, а потвърждението за селекцията идва лично от председателя на фестивала и директор на Народния театър в Битоля – Иван Йерчич. Селектиращото жури е прегледало цялото портфолио на спектакъла – трейлър, снимки, режисьорска експликация и CV, както и цялостен запис – преди да вземе своето решение.

Очаква се екипът на „Дванайсета нощ… или как желаем?“ да гостува на международния форум през месец юни догодина, където ще бъде в компанията на най-добрите световни постановки по Уилям Шекспир за последните две години.

Смолянската публика ще може да гледа представлението на 15.12.2020 г. от 19 ч в Зала 1 на театъра. Всички участващи актьори са част от трупата на Родопския драматичен театър – Атанас Найденов, Божана Мановска, Никола Орешков, Васил Читанов, Борис Хаджийски, Димитър Димитров, Димитър Мартинов, Рада Велинова и Джована Галиарди. Сценичният вариант и режисурата са на Делян Илиев, а сценограф на проекта е проф. Светослав Кокалов. Костюмите са дело на Анна Шопова и Славка Хворева, а музиката е написана и изпълнявана на живо в спектакъла от Мира Искърова.

Местата в залите в театъра са ограничени до 30% от капацитета им, затова от културната институция съветват билети да се запазват или закупуват по възможност по-рано.

Вижте трейлър на спектакъла тук: https://www.youtube.com/watch?v=5idTrpmREq8 (кадри: Красимир Илиев; монтаж: Костадин Серезлиев)

Вирни се горе