Смолянските културни институции затворени за посетители заради коронавируса

Смолянските културни институции затворени за посетители заради коронавируса

Кметът Николай Мелемов издаде днес заповед за предприетите мерки против разпространението на коронавируса.

Смолянският Архив затваря Читалнята до края на седмицата, заради усложнената епидемиологична обстановка в страната. В съобщението от Държавен Архив Смолян се казва цитирам: „ Уважаеми читатели, от 9 март (понеделник) до 13 март (петък) 2020 г., включително, се преустановява работата на читалните на държавните архиви. Справки ще се извършват чрез електронните услуги, посредством административната интернет страница на Държавна агенция „Архиви”.

От Планетариума в Смолян информираха, че няма да работи с посетители в периода 9 – 11 март 2020 г., предвид усложнената епидемиологична обстановка в страната и в изпълнение на решение на Министерския съвет, от 08.03.2020 г. за забрана на всички културни и други мероприятия на закрито. Възможно е този срок да бъде продължен, за което своевременно ще Ви уведомим, казаха от звездната институция.

РДТ „Николай Хайтов“ също преустановява провеждането на представления до второ нареждане. „Тези от вас, които са закупили билети за представления, концерти или други културни прояви от нашата месечна програма, могат за презаверят или да върнат билетите на касата на РДТ „Николай Хайтов” – Смолян“, казват от там.

Кметът Николай Мелемов издаде днес заповед за предприетите мерки против разпространението на коронавируса. На територията на Община Смолян се преустановяват посещенията на културни мероприятия, в това число и кина. Спортните мероприятия да се провеждат без публика. Забранява се провеждането на всякакви масови мероприятия, в които участват деца.

Препоръчително е ограничаване на частните мероприятия с масов характер на открито и на закрито;

В Общинската администрация- Смолян, до второ нареждане, в Центъра за услуги и информация на гражданите да се обслужват граждани при повишени мерки за сигурност.

Общинската администрация, социалните домове, социални институции от резидентен тип, училищата, детските градини и спортните обекти на територията на Община Смолян, до второ нареждане, да преминат в режим противоепидемичен, като провеждат ежедневна трикратна дезинфекция на подови настилки, плотове, первази, работни бюра, чинове, маси, дръжки на врати, тоалетни помещения, асансьори, автобуси и др. превозни средства.

Забранява се достъпа на външни лица до второ нареждане в сградите на социалните домове, социални институции от резидентен тип, училищата и детски градини.

Вирни се горе