SmolyanNews.com с номинация за регионална медия на фондация „Глобални библиотеки – България"

 SmolyanNews.com с номинация за регионална медия на фондация „Глобални библиотеки – България"

Новинарският сайт SmolyanNews.com се класира в тройката, заедно с медии като в. Труд и Телевизия Видин от общо 48 номинирани медии, отразяващи дейността на регионалните библиотеки. “Медията отразява изключително културния живот в град Смолян и област Смолян. Със специално внимание е насочен към културни институции, особено към случващото се в Регионална библиотека „Николай Вранчев”. Всички събития, които се провеждат, се отразяват в медията по обективен и коректен начин, което позволява на широката общественост да се информира за предстоящи събития, проведени творчески срещи, отразява дейността на библиотеката. По покана на медията са проведени интервюта с директора на Регионална библиотека – Смолян, библиотечни специалисти и участници в културните събития, проведени в библиотеката през годината. Широка популярност, медията дава и на културния живот в библиотеки и от други населени места в област Смолят”, пише в мотиви за номинация изпратени до фондация „Глобални библиотеки – България".

В днешния глобален свят, когато новината стига до своите читатели – от всички възрастови групи, чрез електронните медии, е много важно за нас – културните институции да сме видими в публичното пространство и по този начин да достигнем до повече потребители, които да знаят за случващото се в библиотеките. А, отразявайки коректно събитията от Регионална библиотека в сайта SmolyanNews.com, сме сигурни, че в лицето на медията имаме верен партньор, който ще представи пред своите читатели по достъпен начин дейността ни. Преглеждайки статиите, в които присъства Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян и другите библиотеки от област Смолян в сайта SmolyanNews.com, се вижда, че за периода, в който се предлага номинацията – ноември 2019 – ноември 2020 година са над 70 на брой. Факт, който заслужава адмирации за медия с такова внимание и интерес към културата и в частност към библиотечния сектор, се посочва още в презентацията.

Грамотата бе връчена от директора на Регионална библиотека “Н.Вранчев"-Смолян Светлана Хаджиева. "Благодарим за високата оценка и признанието. Считаме, че културният живот в града и региона са от съществено значение и трябва да се популяризират, за да има обществото ни духовен двигател във време, в което живеем днес”, каза собственикът на медията Стефка Анастасова-Чавдарова.

Вирни се горе