Смолян с награди от „Орфеево изворче”

Смолян с награди от „Орфеево изворче”

На 22 и 23 март в Стара Загора се състоя XIV издание на Националния конкурс „Орфеево изворче”. Нашият град бе представен от ДМФ „Щурче” към НЧ „Христо Ботев” в направление за детска забавна песен на фолклорна основа в III възрастова категория. Стефан Димитров, ученик по пиано в ДМШ „Стефан Бончев” към читалището с преподавател Мария Марковска, се състезава в направление „пиано”. Децата от ДМФ „Щурче” изпълниха три песни, две от които на фолклорна основа и една популярна. Журито остана впечатлено от гласовите качества, унисон, многогласие, динамика и артистичност, които децата демонстрираха на конкурса.Решението на журито не се забави и първо място и Златна лира бе присъдена на нашите деца.

Стефан Димитров е ученик в детската музикална школа „Стефан Бончев” към НЧ „Христо Ботев” в Смолян. Подготвен от преподавател като Мария Марковска, Стефан показа стабилност, динамичност, отношение към музикалния инструмент пиано и бе аплодиран заслужено от публиката в залата. Той изсвири две фолклорни произведения и едно класическо и се състезава. За първи път Стефан се явява на конкурс и печели заслужено първо място и Златна лира. Уменията, които показа, заслужават високата оценка на журито.

ДМФ „Щурче” и Стефан Димитров от ДМШ „Стефан Бончев” към читалище „Христо Ботев” представиха града ни блестящо на националния конкурс „Орфеево изворче” в Стара Загора.

Вирни се горе