Шести туристически събор за хора с увреждания се проведе в Златоград

Шести туристически събор за хора с увреждания се проведе в Златоград

На връх „Костадин” край Златоград се проведе шести туристически събор за хора с увреждания, който по традиция се организира от Център за социална рехабилитация и интеграция гр.Златоград в изпълнение на Социалната програма на Община Златоград.

Традиционният туристически събор бе открит от кмета на община Златоград Мирослав Янчев, който с удовлетворение сподели пред присъстващите за качественото предоставяне на социални услуги в общността на територията на община Златоград, както и това, че Център за социална рехабилитация и интеграция Златоград се утвърждава като модел за социални услуги в Смолянска област, съобщиха от пресцентъра на общината.

Гости на туристическия събор бяха народният представител Недялко Славов, зам.- кметът на община Златоград Елмира Угорлиева – Пехливанова, общински съветник и началник отдел „Хора с увреждания” в Дирекция „Социално подпомагане” Емилия Кръстева и гл. експерт в Агенция „Социално подпомагане” доц. д-р Костадин Марков.

Прекрасното съчетание от природа, музика и присъствието на много хора, превърна този ден в празник за хората с увреждания и техните близки. В програмата взеха участие и лица с увреждания от общините Златоград, Ракитово, Първомай – кв. Дебър, с. Градина, Карлово,с. Еньовче, общ. Ардино, Смолян и Неделино.

Целта на събора е да се даде възможност на хората с увреждания да създадат нови социални контакти, да изявят таланта си на сцена, а други да се насладят на изпълненията на участниците.

Вирни се горе