Секретарят Замфир Копчев връчи на Бисер Киров най-високото отличие на общината „Почетен гражданин"

Секретарят Замфир Копчев връчи на Бисер Киров най-високото отличие на общината „Почетен гражданин"

Секретарят на община Смолян Замфир Копчев връчи на естрадния певец Бисер Киров най-високото отличие на общината „Почетен гражданин на Смолян”. Събитието се състоя в Народния театър „Иван Вазов” в столицата, където популярният изпълнител изнесе концерт по повод своята 70-годишнина. В концерта участва и фолклорен ансамбъл „Родопа”, който покори с изпълненията си публиката. През месец октомври общинският съвет в Смолян взе решение Бисер Киров да бъде удостоен с високото отличие.

Той започва кариерата си като вокален изпълнител с оркестър „Балкантон”. Изнесъл е повече от 4500 концерта в Европа, Америка, Азия, Африка. Четири сезона е солист във „Фридрихщадтпалас" – Берлин. В продължение на 18 години е номиниран за най-популярен певец-чужденец в Германия. Като композитор има над 300 свои песни по стихове на български поети. Има издадени 15 големи албума в България, Куба, Германия, Полша и СССР, плочи в Испания и САЩ. В момента той е назначен за „Посланик на добра воля" на България в Руската федерация.

През октомври в Смолян Бисер Киров представя юбилейния си концерт-бенефис “Аз съм само … един юноша”. На 4 септември известният естраден изпълнител и композитор отпразнува своя 70-ти рожден ден.

Вирни се горе