Самодейци от Върбина дефилираха с автентични носии в Черна гора

Самодейци от Върбина дефилираха с автентични носии в Черна гора

Самодейците при НЧ „Братан Шукеров-1953“ с. Върбина взеха участие в Международен фестивал „БРОЕНИЦА“, който се проведе в един от най-добре запазените пиратски градове на Далматинското крайбрежие и родно място на Долсинея Далтобосо – гр. Улцин.

Улцин е разположен на южния бряг на Черна Гора, на самата граница с Албания. Улцинската ривиера е била сравнявана с Ница и Сочи по гледката на милионери, позиращи от своите супер-яхти. Градът разполага с най-дългата пясъчна плажна ивица на Черна Гора. Впечатляващи са архитектурата в източен стил, както и Улцинският замък, който предлага красив изглед към брега. По време на фестивала Групата за автентичен фолклор “Върбински извори“ и Групата за народни танци “Родопска китка“ представиха общината ни, като дефилираха, пременени в красивите си носии и изпълниха няколко кръшни хора . Със своите изпълнения, както винаги успяха да смаят публиката и да получат бурни аплодисменти.

Целта на мероприятието бе да предостави възможност на деца, юноши и възрастни да демонстрират своите таланти пред широка публика. Да развият и популяризират музикалното и танцовото изкуство, както и дава възможност за сътрудничество между ръководителите на съставите и обмяна на добри практики.

Вирни се горе