С хитовата постановка „Приказка за Скитника-крал“ бе открито официално за третото издание на „Забранено за възрастни”

С хитовата постановка „Приказка за Скитника-крал“ бе открито официално за третото издание на „Забранено за възрастни”

С хитовата постановка на Столичния куклен театър „Приказка за Скитника-крал“ бе открито официално третото издание на Международния театрален фестивал „Забранено за възрастни”, който се провежда от 6 до 10 октомври т.г. в Смолян. Публиката се наслади на играта на популярните актьори Станимир Гъмов, Румен Угрински, Георги Спасов и Румен Гаванозов. Преди да започне постановката на „Добър час” на тазгодишното издание пожела зам.-кметът на община Смолян инж. Мариана Цекова.

Продуцентът на фестивала Петър Тодоров благодари на община Смолян, която за поредна година е сред главните организатори на събитието и го е приела като мисия. Той представи пред публиката акцентите в програмата. 12 театрални, танцови и улични спектакъла за деца и младежи от 4 държави ще имат над 35 представления в Смолян, Чепеларе, Доспат, Борино, Златоград, Мадан, Бостина, Смилян и Средногорци.

Цените на спектаклите в Смолян са 3 лв. за деца и пенсионери и 6 лв. за възрастни. Билети се продават на касата на Театъра от 16.00 до 18.00 часа, както и преди всяко представление. Някои от представленията на открито са с вход свободен.

„Забранено за възрастни” се организира от Фондация “За Родопите” и Община Смолян със съдействието на Фондация “Америка за България”, Програма “Изкуство в движение”, Фондация “Арт Офис”, Национален фонд „Култура“, Холандски фонд за изпълнителски изкуства и др. в партньорство с Театъра Смолян , читалищата “Христо Ботев”, “Кирил Маджаров” и др. Медийни партньори са Програма „Христо Ботев” и радио 1 – Смолян.

Пред постановката „Приказка за Скитника –крал” на открито пред театъра се проведе спектакъла на Симоне Романо от Италия „Хоп-Хоп“.

Вирни се горе