Родопският славей Филип Синапов издаде дебютния си албум

 Родопският славей Филип Синапов издаде дебютния си албум

От броени дни на музикалния пазар е първият самостоятелен албум на фолклорния изпълнител Филип Синапов, който носи красивото заглавие “Песенна шевица”. Той е завършил Националното училище за фолклорни изкуства “Широка лъка”, а в момента е студент на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство-град Пловдив. В музикалния албум на даровития Филип Синапов ще може да се потопите в запленяващата красота на българската народна песен.

В проекта “Песенна шевица” той подбира единадесет народни песни от Родопската и Пиринската фолклорна област. В него участие взимат народната певица Таня Скечелиева, с която е дутната песен “Момне ле мари, хубава” и музикантите Петър Янев, Виктор Йорданов-Кардама, Милчо Василев, Петър Войников, Румен Монев, Недко Маджиров, Венелин Башев и Димитър Петров. Издава се от музикална компания “Диапазон рекърдс”, където родопчанинът е един от водещите изпълнители.

За аранжиментите на песните, Филип се доверява на Петър Войников, Милчо Василев, Виктор Йорданов-Кардама и други. Всички те са с направена видеореализация из красиви кътчета на Родопите-Асеновата крепост, Златоград и Белинташ.

Вирни се горе