РДТ с премиера „Копче за сън“ от Валери Петров- куклен театър за деца

РДТ с премиера „Копче за сън“ от Валери Петров- куклен театър за деца

В края на театралния сезон РДТ „Николай Хайтов“, има удоволствието да ви покани на най- новата си премиера „Копче за сън“. Проектът е част от стратегията на театъра, чрез която отново да заеме основна част от културния репертуар на детските градини и началните училища от града и региона.

Представленията продуцирани от театъра, насочени към детската аудитория до голяма степен имат за цел да представят изучавани и любими произведения на най- малките зрители.

Валери Петров е сред водещите писатели- драматурзи, сценаристи и поети от втората половина на 20 век до наши дни. Творчеството му е част от учебните програми както на ученици така и на студенти и докторанти. Пиесите му се поставят непрекъснато, а по негови сценарии са снимани едни от най- стойностните български филми.

Режисьорът на представлението Емилия Ованесян е сред знаковите фигури в родопския театър. Ованесян има възможността да работи няколко сезона с Юлия Огнянова. Скоро след това тя създава школа кръстена на нейното име. Именно с актьори от школата „Юлия Огнянова“ театърът има удоволствието да Ви представи последния си за сезон 2014/2015 проект „Копче за сън“.

Вирни се горе