Романът "Хлапета" от Александър Чобанов ще бъде представен в Смолян

Романът "Хлапета" от Александър Чобанов ще бъде представен в Смолян

На 19 февруари от 19 часа в Клуба на дейците на културата – Смолян, ще се състои официалната премиера на романа „Хлапета“ от Александър Чобанов. Книгата и авторът ще бъдат представени от Валентин Георгиев, съобщиха от Издателска къща “Хермес”.

„Хлапета“ на Александър Чобанов разказва за гимназиалните щуротии на трима приятели. Но проследявайки детайлно историята и символиката на описаното, става ясно, че в основата на книгата са залегнали много по-дълбоки теми и мотиви.

Сюжетът ни връща в 90-те години на миналия век. Атанас, Ангел и Петър заминават за летен лагер, който е на път да ги промени завинаги. Момчетата откриват загадъчен ръкопис и срещат две момичета, които тотално преобръщат живота им. Какво е общото между ръкописа, Ралица и Яна – тримата приятели разбират в края на тяхното магическо приключение.

Александър Чобанов е роден в Смолян на 26 септември 1979 година. През 2008 година издава сборник с разкази „Колекция 18“, който печели голямата награда „Южна пролет“ за дебют на годината. През 2011 г. излиза втората му книга – „Летен следобед“. Междувременно Чобанов работи като сценарист на телевизионните сериали „Под прикритие“, „Четвърта власт“, „Дървото на живота“ и др.

Вирни се горе