Представят книгата “Урокът-спектакъл…” на Севдалина Панайотова в Чепеларе

Представят книгата “Урокът-спектакъл…” на Севдалина Панайотова в Чепеларе

По повод 1- ви ноември- Ден на народните будители на 31 октомври 2014 г. от 18:00 часа в Лоби бар на хотел „Чепеларе” ще се състои представяне на книгата „Урокът-спектакъл- игрови метод за приобщаване към литературата” на Севдалина Панайотова. Книгата е издадена от Община Чепеларе.

Севдалина Панайотова е родена през 1934 година в гр. Нови Пазар. Завършва българска филология в СУ „Климент Орхидски”. Пристига в Чепеларе през 1959 г. и в продължение на 50 години не слиза от обществената сцена като учител, общественик и театрал.

Издала е пиесите: „Ихтяровото кафене и други още” (в съавторство с Никола Михайлов) и „Репетицията”.

Удостоена е със званието „Почетен гражданин на Община Чепеларе”. Като дългогодишен учител по литература тя обогатява методиката на преподаване с въвеждането на урока-спектакъл. През годините е създала поредица от такива спектакли, които помагат на учениците да се приобщят емоционално към литературата. За този методически принос е удостоена с орден „Климент Охридски” и златна значка.

В книгата „Урокът-спектакъл- игрови метод за приобщаване към литературата” са събрани шест сценария, по които са се реализирали уроци-спектакли.

Севдалина Панайотова напусна този свят на 27 септември 2014 г

Вирни се горе