Представиха монографията на д-р Тодор Черкезов

Представиха монографията на д-р Тодор Черкезов

В Регионална библиотека Смолян представиха монографията на д-р Тодор Черкезов “Бит, традиции и здраве на населението от Източните Родопи”.

Д-р Черкезов е доктор на медицинските науки, от 2002 година е изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали. Носител е на званието „Лекар на годината” на Българския лекарски съюз за 2006 г., а през 2007 г. е обявен за „Мениджър на годината”.

Събитието бе открито от г-жа Йорданка Вълчева – зам. директор на библиотеката. Монографията бе представена от доц. Христо Гиневски. В монографията авторът разглежда състоянието и проблемите на общественото здраве в област Кърджали в началото на 21 век и същевременно представлява задълбочено изследване на цялостната концепция за здравето. Този оригинален труд е една своеобразна енциклопедия . Книгата разглежда здравния статус на човека като сбор от социални, икономически, културни и религиозни компоненти, като природа, географско-историческа специфика, битова и духовна култура, демографски аспекти и др.

На срещата присъстваха много колеги на д-р Черкезов от Смолян, общественици и граждани. Д-р Черкезов завладя присъстващите със своите завидни ораторски умения,отговаряйки на всички поставени въпроси. Д-р Черкезов получи поздравления за своя труд от Директора на Здравната каса д-р Гелов, от д-р Мими Кубатева – Директор на РЗИ и много други колеги, приятели и почитатели на книгата.

Вирни се горе