Петър Кадиев открива Първи Международен филм фест в София

Петър Кадиев открива Първи Международен филм фест в София

Първият Международен турист филм фест ще бъде открит днес в София. Председател на Фестивалния съвет е депутатът от Смолян Петър Кадиев. Директор на Феста е Сребрина Хашъмова – управител на „Студиа – София АРТ”.

Поводът за проявата е 100-годишнината на българското кино и 120-годишнината на българския туризъм. Официалнато откриване ще се състои в 15.30 часа в кинозалата на НЧ „Славянска беседа” в столицата. Утре Фестът се отправя към Солун, а по време на пътуването зрителите ще могат да видят по десет туристически филма от България и Гърция, които представят забележителностите в двете страни. „Хората ще видят друг начин на киноразпространение. За първи път това ще се случва в автобус.

Фестивалната програма ще продължи около 4 часа, всеки късометражен филм ще бъде до 30 мин.”, каза Петър Кадиев. По думите му проявата е насочена най-вече към туристите, които пътуват. Жури ще определи най-добрите филми, а в събота вечерта в Солун ще се състои церемонията по награждаването. „На този етап във Фестивалът участват само Гърция и България, но имаме идея да се разшири и да се включат и други държави и дестинации”, каза още Кадиев.

Вирни се горе