Пътуващ театър представя „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“

Пътуващ театър представя „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“

На 27 октомври от 18:00 ч. в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ банкови служители от ПроКредит Банк ще се превъплътят в необичайни роли – на феи, крале, шивачи и градинари. Те правят всичко това с благотворителна мисия, за да набират средства за болни деца. Пиесата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“ бе поставена в края на 2014 г. и оттогава пътува из страната с тази идеална цел. Идеята за пътуващия театър е на Сдружение с нестопанска цел „ПРОтегни ръка“, създадено през 2004 година от служителите на ПроКредит Банк, съобщи Мария Бебелекова – главен експерт „Култура” в община Смолян.

Ролята на Сдружението е чрез дарения от служители, клиенти и приятели да помага за лечението на болни деца от социално слаби семейства или сираци. За 11 години то е „протегнало ръка“ към над 1600 болни деца, подпомагайки с финансови средства тяхното лечение в страната или чужбина. В подкрепа на тази благородна мисия преди 3 години се ражда идеята за пътуващ театър и началото е поставено с постановката „Малкият принц“.

След два успешни сезона на „Малкият принц“ с 49 представления в 42 града на страната, инициативата събра над 160 000 лева дарения.

Втората пиеса на непрофесионалните актьори – „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“, е адаптация по едни от най-обичаните приказки на Ханс Кристиян Андерсен. Те отправят своето послание за доброта и съпричастност към болката на другите, а поуките им са актуални до днес. Целта им е не да докажат колко добри актьори могат да бъдат банковите служители, а да напомнят, че всеки от нас може с малко да помогне на дете в нужда.

Вирни се горе