Патриотичен поздрав поднесоха деца от ОДЗ 11 към ученици от ПМГ „Васил Левски”

Патриотичен поздрав поднесоха деца от ОДЗ 11 към ученици от ПМГ „Васил Левски”

Малчуганите от подготвителната група в ОДЗ „Митко Палаузов” – Долно Райково, подготвиха вълнуващо тържество по повод патрония празник на Райковската гимназия – 19 февруари и Националния празник на България – 3 март. Малките родолюбци припомниха великия подвиг на безсмъртният герой Васил Левски в стихове, а песните за България, изпяти с много вълнение и гордост, трогнаха всички псисъстващи на тържеството.

Няколкото минути на родолюбие и патриотизъм, в голямото междучасие, вдъхна увереност, че България е жива, че българщината я има в сърцата на малки и големи.

„Да се гордеем, че сме българи, да обичаме родината и нека никога да не я напускаме”, каза директорката на детската градина Сийка Базелкова. Тя призова всички заедно да правим и невъзможното, за да запазим свободна Родината си, в която да раждаме и отглеждаме нашите деца.

Развълнувана директорката на райковската гимназия Мария Илиева поздрави децата и им благодари. Илиева изрази надежда, че след няколко години те ще бъдат възпитаници точно на това учебно заведение. За да се отблагодарят на малките си приятели за този урок по родолюбие, учениците от ПМГ им подариха молив, увит с мартеничка.

Вирни се горе