Оцениха дипломни работи на зрелостници от Художественото на изложба

Оцениха дипломни работи на зрелостници от Художественото на изложба

14 абитуриенти от Художественото училище откриха вчера изложба. Осем от тях са със специалност “Художествена тъкан” и шест – със специалност “Рекламна графика”.

Зрелостниците от специалността “Рекламна графика” представиха проекти за рекламна стратегия на фирми с различни предмети на дейност, както и тоталдизайн на събития – музикален фестивал, манга – фестивал и т. н.

Завършващите пък “Художествен текстил” представиха текстилни пана, изпълнени с различни техники и технологии – гладка тъкан, китени, плъстени. Като подкрепа на дипломните работи имаше плъстени накити и аксесоари, както и модели на рокли, инспирирани от народната носия и от темата “Самодиви”. Част от тайните на технологиите учениците са проучвали и усвоили по време на работата си по проекти, последният от които е беше за зунките – те присъстваха като акценти в моделите, обясниха учители от Художествената гимназия.

Работата им беше оценена заслужено с много добри и отлични оценки – между 4, 5 и отл. 6. Отличен 6,00 получиха 7 от учениците, а още трима имат оценка над 5,5.

Вирни се горе