Отново награди за учениците от Школата по народно пеене „Китка виена” при читалище „Кирил Маджаров-1866”

Отново награди за учениците от Школата по народно пеене „Китка виена” при читалище „Кирил Маджаров-1866”

На 23 март 2019 година учениците от Школата по народно пеене „Китка виена” с ръководител Сийка Иванова взеха участие в XIX НМФК „Орфеево изворче” в Стара Загора. И отново те се завърнаха с множество награди Златен медал – за Ивайла Невенова и Рая Кокудева; Сребърен медал – за Мария Василева и Никола Четроков; Бронзов медал – за Василена Горялкова; Специална награда за отлично представяне – на Ванеса Мишурова.

На Мария Василева и Ивайла Невенова бяха направени професионални записи, които ще се излъчват по официалните канали на конкурса, а на Рая Кокудева – фотосесия.

На спечелилата второ място в Трета възрастова група – Мария Василева бе отпусната целева финансова подкрепа от Министерството на културата.

При наличието само на три награди и в конкуренция основно с ученици от профилирани музикални училища участничката в Четвърта възрастова група не се класира, въпреки че се представи отлично на конкурса.

С това децата доказаха, че са достойни следовници на Младен Койнаров – основателя и дългогодишен ръководител на Школата по народно пеене „Китка виена”. А сегашните им ръководители в лицето на Сийка Иванова и корепетитора Никола Кокошаров с много труд, търпение и вещина успяват да накарат децата да дадат всичко от себе си и резултат на това са многобройните награди, съобщи Светла Гергьовска, Организатор дейности.

Вирни се горе