Отличия и грамоти за Първо СОУ в Национално състезание „Таралеж”, модул „Български език”

  Отличия и грамоти за Първо СОУ в Национално състезание „Таралеж”, модул „Български език”

За втора поредна година учениците от СОУ „Св.св. Кирил и Методий”- гр. Смолян на 20.02.2014г. се включиха в Национално състезание „Таралеж”, модул „Български език”. Националното състезание се организира от Асоциация за европейско образование и култура със съдействието на МОН и Синдикат Образование към КТ „Подкрепа”. Включено е в календарния план на МОН. В първия тур участваха 11 ученици от V и VІІ клас от СОУ „Св.св. Кирил и Методий”. Резултатите на участниците са високи. Максимален брой точки в модул „Български език” са получили Димитър Гатешки – Vб клас, Яница Карабелова – VІІа клас, Микаела Хаджиева- VІІа клас. Формата на теста е разработена върху методологичната основа на международните образователни състезания PISA и PIRLS. Целта на състезанието е учениците да изграждат логически умения за разбиране и извличане на информация от текстове чрез съпоставка и анализ на текст, графика, снимка.

Помощник-директорът на училището Златка Коджебашева връчи грамоти на участниците. Предстои участие във финалния комбиниран тур, който ще се проведе на 30.04. 2015г. Учениците с най-добри постижения в двата тура получават награди, купи, медали.

Ръководството и колективът към СОУ „Св.св. Кирил и Методий” поздравява участниците в състезанието и техните родители. Пожелаваме им все така успешно да се доказват.

Вирни се горе