Откриха Зоналния етап на фестивала на руската песен и танц „Пусть всегда будет солнце"

Откриха Зоналния етап на фестивала на руската песен и танц „Пусть всегда будет солнце"

Кметът Николай Мелемов откри Зоналния етап на фестивала на руската песен и танц „Пусть всегда будет солнце”, който се провежда днес в Родопския драматичен театър „Н.Хайтов” – Смолян . Общината за втори път е домакин на зонален етап.

В това издание има 47 изпълнения, ще се изявят над 280 деца от детски градини, училища и читалища от четири области – Смолян, Пловдив, Кърджали и Пазарджик. Организатори на зоналния етап са община Смолян, РУО, Руски клуб –Смолян и Движение „Русофили”-Смолян.

Фестивалът има за цел популяризиране на руската песен, поезия и танц, създаване на интерес у младите хора към културата на Русия и изкуството на обичани руски изпълнители в областта, както на забавната песен, така и на песни от руския фолклор.

„Пусть всегда будет” солнце е включен в Културния календар на община Смолян. Провеждането му се превърна в добра традиция, а наши участници са лауреати на зоналния и националния етап от предишни издания на фестивала. На национално ниво той се организира от Национално движение „Русофили”, със съдействието на Фонд „Русский мир” – Москва, Министерство на образованието и науката, Синдикат на българските учители, Национален дворец на децата и др.

Вирни се горе