Организират празник “Христос Възкресе” на Светли четвъртък

Организират празник “Христос Възкресе” на Светли четвъртък

Младежите от православен център “Чисти сърца” организират днес на Светли четвъртък празник “Христос Възкресе”. Празникът ще се проведе от 17 часа пред храм „Свети Висарион Смолянски” и е с благословението на архиерейския наместник архимандрит Висарион, съобщиха организаторите.

След празничния концерт, в който участват деца от центъра „Чисти сърца” и творчески групи от Първо СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Седмо СОУ „Отец Паисий” и Четвърто ОУ „Стою Шишков”, ще се открие Великденска изложба – базар на децата и студентите от Школата за приложно и изобразително изкуство към „Чисти сърца” с ръководител художничката Катя Савова. Ще бъдат разположени 4 творчески ателиета на открито за оцветяване на малки икони и рисунки, за направа на кукли от яйца, оригами и изобретения от „Нищо нещо”. Ще има и рисунка на асфалт.

Подготвен е специален кът „Цветните балкони на Смолян” с изложба на цветя и прикана – листовки отново всички да се включим в благотворителната акция „Цветните балкони на Смолян”, която „Чисти сърца” ще продължат и тази година. По време на празника ще се даде начало и на отбелязването на Световния ден на Земята, обявен за защита на околната среда и живота на планетата, с инициативата под надслов „Дари 1 лев – дай живот на цвете” на РЗИ и подкрепена от РИОСВ и Младежки православен център „Чисти сърца”, обясниха още от центъра.

Вирни се горе