Община Доспат организира фестивал "Родопа пее и танцува"

Община Доспат организира фестивал "Родопа пее и танцува"

Община Доспат обяви програмата за куртурните тържества за фестивал “Родопа пее и танцува” – събора на чешмарите в Доспат за 2013 г.

На 23 август ще се проведе детско музикално шоу “Кой е по по най” с Бате Енчо за децата на Доспат, с участието на Енчо Данаилов от канал 7. Следва народно веселие с оркестър “Родопи” гр. Пловдив и солисти Диана Иванова и Борис Христев. От 22,00 – 23,30 ч. – концерт на фолк певицата Славена, а след това и дискотека под открито небе, диджей Мария Десислава.

На 24-ти август от 10,00 е началото на фестивалния ден. Надпяване и надиграване на съставите за автентичен фолклор от Община Доспат и региона и гости. През време на паузите на празничната програма, доброто настроение ще се поддържа от оркестър “Балкани“ гр. Пловдив, с ръководител Велизар Тонев и солисти Красимира Георгиева и големия родопски певец Росен Орлов. Провеждане на среща на чешмарите от Община Доспат и отправяне на поздравления към тях. Отново народно веселие с оркестър “Балкани” гр. Пловдив.

Поздравления на кмета на Община Доспат Антим Пържанов към съгражданите и гостите, по случай празника на града ще отправи в 20 часа. А след него е тематичен Концерт – спектакъл на големите родопски гласове, тържествена заря и концерт на фолк певицата Валя. Следва отново дискотека на открито с диджей Мария Десислава.

В неделя – 25-ти август фестивалната програма продължава. Провеждане на Традиционния турнир по народна борба под Патронажа на кмета на Общината. От 15,00 до 18,00 ч. е народно веселие с оркестър “Гердани” гр. Доспат, с ръководител Лилко Вълнев и солисти. През цялото време на народното веселие, на поляната ще бъде танцова формация “Хоро”, гр. Смолян, с ръководител Росанка Бодурова.

Вирни се горе