Областна администрация Смолян е домакин на изложба от тринадесетия фотопленер „Смолян – перлата на Родопите”

  Областна администрация Смолян е домакин на изложба от тринадесетия фотопленер „Смолян – перлата на Родопите”

Заместник-областният управител Владимир Гърбелов откри изложба от тринадесетото поредно издание на фотопленер „Смолян – перлата на Родопите”. Той приветства всички гости от името на областния управител Недялко Славов и от свое име. „Превърна се в една прекрасна традиция в сградата на Областна администрация Смолян да се излагат творби на местни автори, с което от областна управа искаме да изразим своята подкрепа и признателност към всички вас – творците, и да спомогнем вашето изкуство да достигне до повече хора.”

Гърбелов не скри възхищението си от изложените фотоси и поздрави младите фотографи: „Вие сте успели с тънкостта на душата и на окото да заснемете тези моменти. Адмирирам това, което правите, поздравявам ви от името на областния управител и от свое име, и ви уверявам, че Областна администрация Смолян с удоволствие ще бъде домакин на вашите изложби и за в бъдеще.”

В заключение заместник-областният управител поздрави за инициативата Регионална библиотека „Николай Вранчев”-Смолян и ръководителя на фотопленерите „Смолян – перлата на Родопите” майсторът фотограф Сашо Сарандалиев. Гърбелов благодари и на всички присъстващи представители на държавни и общински институции и граждани, че уважиха откриването днес, след което заедно разгледаха изложбата.

По инициатива на Областна управа, домакин на изложбата от тазгодишното 13-то издание на фотопленер „Смолян – перлата на Родопите” е Областна администрация Смолян. До края на месец юни във фоайето на втори етаж всеки желаещ може да разгледа 36-те изложени творби от 7 автора – ученици от смолянски училища.

Най-добрите творби от първите единадесет фотопленери „Смолян – перлата на Родопите” са излагани в РБ „Николай Вранчев”-Смолян, домакин на дванадесетото издание миналата година е била община Смолян. През тези година в общо тринадесетте фотопленери са участвали около 150 ученици от 8-12 клас от местните училища, като в изложбите са били излагани най-добрите им произведения. Голяма част от тези млади фотографи-любители днес се занимават професионално с фотографското изкуство, както в България, така и в чужбина. Ръководител на всичките фотопленери „Смолян – перлата на Родопите” е майсторът фотограф Сашо Сарандалиев.

Вирни се горе