Областна администрация ще бъде домакин на съвместна българо-гръцка изложба

Областна администрация ще бъде домакин на съвместна българо-гръцка изложба

В периода 10-12 октомври Областна администрация Смолян ще бъде домакин на съвместна българо-гръцка изложба, която ще бъде експонирана във фоайето на сградата със свободен достъп за желаещите да я видят. Изложбата е част от инициативите за отбелязване на Европейския ден на териториалното сътрудничество (European Cooperation Day), който беше отбелязан на 21-ви септември тази година, с участието на повечето Европейски програми за териториално сътрудничество в целия Европейски съюз.

В изложбата са включени 50 от най-добрите снимки, които бяха избрани в резултат на трансграничен конкурс за фотография на тема „Мястото и неговите хора“. Конкурсът беше организиран от Гръцкият управляващ орган на Програмата за Европейско териториално сътрудничество “Гърция-България 2007-2013”, с подкрепата на Съвместния Технически Секретариат и Българския национален партниращ орган – Министерство на регионалното развитие и благоустройство. В рамките на конкурса от трансграничния регион бяха изпратени 84 снимки от 27 фотографи-аматьори, като измежду тях бяха излъчени трима победители.

Първа награда бе присъдена на Константине Китсос от Солун, Гърция, втора награда бе присъдена на Анастасиос Хиос от Солун и трета награда бе присъдена на Румен Евтимов от Смолян.

Фотографиите, които бяха класирани на първите три места и снимки от конкурса можете да видите на уебстраницата на програмата www.greece-bulgaria.eu, съобщиха от пресцентъра на община Смолян.

Вирни се горе