Неделино се готви за Първия Балкански фолклорен фестивал

Неделино се готви за Първия Балкански фолклорен фестивал

92 групи и 80 индивидуални изпълнители са заявили до момента участие във фестивала

На 6, 7 и 8 септември т. г. Неделино ще бъде домакин на Първия балкански фолклорен фестивал. В общинската администрация, в читалище „Светлина – 1938”, в училищата и детските градини, в центровете кипи усилена подготовка за успешното провеждане на тази емблематична проява. Като национален с международно участие, фестивалът има единадесет издания. От тази година прерасва в балкански.

До момента са заявили участие 92 групи и 80 индивидуални изпълнители от всички фолклорни области на България. От Балканите ще пристигнат групи от Гърция, Македония, Румъния, Молдова, Сърбия, Турция.

Професионално жури ще оценява дарованията. Най-добрите ще получат златни и сребърни медали, както и грамоти за участие, а чуждестранните гости – златни плакети.

С всеки изминал ден градът променя своя облик. Главната улица „Александър Стамболийски” е изцяло обновена. Тече ежедневно почистване и преасфалтиране на по-малки улици в различни краища на града. Администрацията е подготвила специална културна програма за чуждестранните гости.

Вирни се горе