Народният представител от ГЕРБ Недялко Славов бе гост на Първия фолклорен фестивал „Старцево-2012”

Народният представител от ГЕРБ Недялко Славов бе гост на Първия фолклорен фестивал „Старцево-2012”

Народният представител от ГЕРБ Недялко Славов бе специален гост на празника на село Старцево. Традиционното събитие, което се провежда в първата събота на месец октомври бе уважено и от кмета на община Златоград Мирослав Янчев. Седемнадесетият празник на селото бе обявен и за Първи фолклорен фестивал „Старцево-2012”, организиран от кметството и НЧ ”Прогрес 1939”.

В надпяването участваха над 130 самодейци в групи и индивидуални изпълнители от Старцево, Златоград и Неделино. Депутатът Недялко Славов поздрави гостите и жителите, като им пожела добро настроение и весел празник, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Празникът на Старцево се провежда в онези есенни дни, когато изпращаме топлото лято и посрещаме зимата с надежда, че тя ще бъде мека и благосклонна. На този ден се събират близки и познати, които се веселят заедно и се радвам, че виждам много старцевци, живеещи извън селото, прибрали се специално за празника, за да почетат роднините си. Старцево е с богата история и чудесна природа“, каза Славов. Той изтъкна, че това е едно от най-красивите родопски села, населено с трудолюбиви хора, които почитат и пазят българските традиции. Депутатът пожела на всички жители здраве и дълголетие, спокойствие и сигурност в домове им, много поводи за радост и удовлетворения, да бъдат все така трудолюбиви и находчиви, защото именно с тези качества са прочути в целия регион.

Вирни се горе