Написано от Вас: 6-ти Конкурс за детско-юношеско творчество „С песен и обич творим добро”

Написано от Вас: 6-ти Конкурс за детско-юношеско творчество „С песен и обич творим добро”

На 20 и 21 октомври в град Пловдив се проведе 6-ти конкурс за детско-юношеско творчество „С песен и обич творим добро”. Организаторите на конкурса ДВФ „Омайниче” под ръководството на г-жа Таня Орманова отлично се бяха погрижили за реда, цветното настроение и приятни емоции на участниците.

ДМФ „Щурче” и ВГ „Ро-войс” към НЧ „Христо Ботев-1871” представиха град Смолян на конкурса в Пловдив. Те участваха в две възрастови категории и се състезаваха с групи от Пловдив, Казанлък, Хасково, София, Габрово и др. ВГ „Ро-войс” представи Смолян в 4-та възрастова група и се състезава с едни от най-силните състави. В тази категория групите и дуетите сами избират песните, с които ще се представят. Нашите момичета изпяха една поп песен и една родопска песен. Въпреки силната конкуренция, момичетата излезнаха на сцената, забавляваха се и пяха с хъс и самочувствие и им бе отредено 2-ро място в тяхната възрастова категория.

ДМФ „Щурче” представиха града ни във втора възрастова група с две песни, като едната от тях бе задължителна, зададена от журито. Децата от групата впечатлиха детското жури именно с изпълнението на задължителната песен и получиха Специалната награда на детското жури. А и с втората песен от репертоара на слънчевите деца, ДМФ „Щурче” спечели и самото жури на конкурса и получи 1во място във Втора възрастова група. Всички бяха толкова щастливи, изпълнени със страхотни емоции и заредени с положителни вибрации. ВГ „Ро-войс” и ДМФ „Щурче” към НЧ „Христо Ботев-1871”, Смолян с художествен ръководител Кристина Владимирова, взеха участие в 6-ти конкурс за детско-юношеско творчесто „С песен и обич творим добро” в град Пловдив и си тръгнаха с 3 специални и големи награди. Децата се представиха блестящо, с артистичност и много усмивки на сцената, те заредиха публиката и журито с топлотата на родопския град Смолян.

Кристина Владимирова Худ. ръководител на ДМФ „Щурче” и ВГ „Ро-войс” Към НЧ „Христо Ботев-1871” Смолян

Вирни се горе